Algemene voorwaarden

Hier vindt u de algemene voorwaarden parkeerabonnementen en kort parkeren van SmartDock. Bij vragen over de algemene voorwaarden kunt u contact opnemen met info@arrivee.nl.

ALGEMENE VOORWAARDEN PARKEERABONNEMENTEN SMARTDOCK

Artikel 1 – Definities

1.1       De in deze Algemene Voorwaarden gebruikte begrippen hebben de hiernavolgende betekenis, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven of uit de context anders blijkt:

Abonnement: een abonnement dat het recht geeft om gedurende de in de Parkeerovereenkomst overeengekomen periode en onder de in de Parkeerovereenkomst en de onderhavige Algemene Voorwaarden bepaalde voorwaarden een Geregistreerd Voertuig te parkeren in de Parkeergarage.

Abonnementhouder: de houders van een Abonnement.

Abonnement-tarief: de door de Abonnementhouder aan de Exploitant verschuldigde vergoeding per maand voor het Abonnement.

Algemene Voorwaarden: deze algemene voorwaarden parkeerabonnementen SmartDock.

Bedrijfsruimte: een in het gebied ‘Schalkwijk-Midden’ gelegen bedrijfsruimte

Consument: een natuurlijke persoon die niet handelt in de uitoefening van een beroep of bedrijf.

Exploitant: de eigenaar/exploitant en/of de beheerder/exploitant van de Parkeergarage en/of hun/zijn vertegenwoordigers.

Geregistreerd Voertuig: een door de Abonnementhouder deugdelijk op de Website (via het contactformulier) geregistreerd Voertuig.

Kortparkeertarief: het bij de ingang van de Parkeergarage vermelde parkeertarief dat geldt per uur of een gedeelte daarvan c.q. per dag parkeren in de Parkeergarage.

Parkeerbewijs: het door de Exploitant aangewezen middel – zoals een parkeerticket, creditcard, bankpas, afstandsbediening, parkeerpas, kenteken, pincode, mobiele applicatie – dat toegang geeft tot de Parkeergarage en aan de hand waarvan de Exploitant het tijdstip van binnenkomst in de Parkeergarage kan vaststellen.

Parkeerder: de eigenaar/ gebruiker van een Voertuig, dat in de Parkeergarage aanwezig is, waaronder begrepen de Abonnementhouder.

Parkeergarage: de parkeervoorziening ‘SmartDock’ gelegen in het gebied ‘Schalkwijk-Midden’.

Parkeerovereenkomst: de overeenkomst tussen de Abonnementhouder en Exploitant, die wordt gesloten volgens de voorwaarden en bepalingen als omschreven in artikel 3 van de Algemene Voorwaarden.

Parkeer Management Systeem: het systeem, bestaande uit hard- en software, dat wordt gebruikt voor toegangscontrole, betalingshandelingen, uitrijdcontrole en het leveren van managementinformatie met betrekking tot de Parkeergarage.

Parkeervergoeding: de overeengekomen vergoeding voor het Abonnement en (indien van toepassing) de vergoeding voor de geparkeerde uren die vallen buiten het Abonnement.

Voertuig: een personenauto.

Website: de website die door de Exploitant wordt beheerd, met het adres: www.smartdock.nl waarop deze Algemene Voorwaarden kunnen worden geraadpleegd en die in de toekomst mogelijk zal worden uitgebreid met een mobile applicatie.

Woning: de woning/ het appartement waar de Abonnementhouder, tevens Consument, eigenaar van/ gerechtigd toe is, dan wel welk(e) woning/appartement de Abonnementhouder huurt en welk(e) woning/appartement gelegen is in het gebied Schalkwijk-Midden.

 

Artikel 2 – Toepasselijkheid van de Algemene Voorwaarden

2.1       Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op iedere (Parkeer)overeenkomst tussen de Exploitant en de Abonnementhouders en op alle handelingen die ter uitvoering van deze (Parkeer)overeenkomsten worden verricht, waaronder het gebruik van de Website en het gebruik van de Parkeergarage door Parkeerders, niet zijnde Abonnementshouders.

2.2       De toegang tot de Parkeergarage wordt uitsluitend aan Geregistreerde Voertuigen verleend en onder toepassing van de Algemene Voorwaarden.

2.3       De Exploitant heeft het recht de Algemene Voorwaarden te wijzigen of aan te vullen. Na bekendmaking van de nieuwe Algemene Voorwaarden, vervangen de nieuwe Algemene Voorwaarden, alle voorgaande Algemene Voorwaarden, tenzij de Exploitant uitdrukkelijk anders aangeeft.

2.4       Uitsluitend indien de Abonnementhouder een Consument is, dan geldt het volgende: als de wijziging van de Algemene Voorwaarden tot gevolg heeft dat de door de Exploitant te leveren prestatie wezenlijk wijzigt, dan heeft de Abonnementhouder (Consument) het recht om de Parkeerovereenkomst binnen 30 kalenderdagen na bekendmaking van de nieuwe Algemene Voorwaarden te ontbinden.

2.5       Wijzigingen van de Algemene Voorwaarden die noodzakelijk zijn als gevolg van besluiten of aanwijzingen van overheidswege (waaronder begrepen de brandweer) geven de Abonnementhouder geen recht om de Parkeerovereenkomst te ontbinden.

 

Artikel 3 – Parkeerovereenkomst

3.1       De Parkeerovereenkomst komt tot stand op het moment dat de Exploitant de aanvraag van de Abonnementhouder heeft geaccepteerd.

3.2       Na afloop van de in de Parkeerovereenkomst overeengekomen termijn, wordt de Parkeerovereenkomst stilzwijgend voor onbepaalde tijd verlengd, tenzij door Partijen schriftelijk anders is overeengekomen.

3.3       Partijen zijn gerechtigd de Parkeerovereenkomst op te zeggen met inachtneming van een opzegtermijn van één maand. De opzegging dient uitsluitend schriftelijk te geschieden en, ingeval van opzegging door de Abonnementhouder, te zijn gericht aan het op de Website aangegeven adres.

3.4       De Abonnementhouder mag zijn rechten en verplichtingen uit hoofde van de Parkeerovereenkomst niet zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de Exploitant overdragen aan (een) derde(n) en is tevens niet gerechtigd zijn Abonnement/ Parkeerbewijs, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de Exploitant, over te dragen, te verhuren of op andere wijze aan derden ter beschikking te stellen. Het in de vorige volzin is niet van toepassing indien de Abonnementhouder een Consument is, (appartements)eigenaar van een Woning en de Woning wenst te vervreemden. In dat geval is Abonnementhouder (Consument) gerechtigd de rechten en verplichtingen uit hoofde van de Parkeerovereenkomst over te dragen aan de nieuwe (appartements)eigena(a)r(en). De Abonnementhouder zal de Exploitant hierover schriftelijk informeren, door toezending van een kopie van het kadastraal uittreksel waaruit volgt dat de eigendom/ het appartementsrecht van de Woning is overgegaan op de rechtsopvolger van de Abonnementhouder. Totdat de Exploitant dit kadastraal uittreksel van de Abonnementhouder heeft ontvangen, kan de Exploitant niet worden geacht te hebben ingestemd met de overdracht van de rechten en verplichtingen uit hoofde van de Parkeerovereenkomst.

3.5       Indien twee of meer Consumenten (appartements)eigenaar/ huurder zijn van een Woning en vanuit die hoedanigheid als Abonnementhouder worden aangeduid, zijn zij ieder hoofdelijk aansprakelijk voor de nakoming van de verplichtingen uit hoofde van de Parkeerovereenkomst.

 

Artikel 4 – Toegang tot Parkeergarage

4.1       De Exploitant stelt aan de Abonnementhouder, gedurende de in de Parkeerovereenkomst vastgelegde tijden, één (1) willekeurige parkeerplaats voor een Geregistreerd Voertuig in de Parkeergarage ter beschikking, mits er voldoende plaats in de Parkeergarage beschikbaar is.

4.2       De Abonnementhouder mag per Abonnement maximaal 2 Voertuigen als abonnementhouder registeren en maximaal 5 Voertuigen (gedurende hetzelfde tijdvak) als bezoeker registreren. Registratie geschiedt op de, op de Website aangegeven, wijze.

4.3       Slechts Geregistreerde Voertuigen, met een geldig Parkeerbewijs, hebben toegang tot de Parkeergarage. Het in- en uitrijden van Voertuigen is uitsluitend toegestaan tijdens de door de Exploitant vastgestelde openingstijden.

4.4       Tot de Parkeergarage worden uitsluitend Geregistreerde Voertuigen met een maximale lengte van 5,25 meter en een maximale breedte van 2,50 meter, een maximaal gewicht van 2.500 kg en met een maximaal bij de ingang van de Parkeergarage aangegeven hoogte van 2,00 meter, toegelaten. Het is niet toegestaan aanhangwagens (van welke aard ook) en/of caravans de Parkeergarage in- en/of uit te rijden.

4.5       De Voertuigen dienen te voldoen aan de op de openbare weg geldende wet- en regelgeving voor Voertuigen (zoals WA-verzekering, geldend kentekenbewijs en overschrijvingsbewijs). In of op de Parkeergarage is ook de Wegenverkeerswet en het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens van toepassing.

4.6       De Exploitant is gerechtigd aan enig voertuig de toegang tot de Parkeergarage te weigeren indien de Exploitant dit wenselijk vindt en daar een gerechtvaardigd belang bij heeft. Daarvan is in ieder geval sprake indien de Exploitant weet of vermoedt dat een voertuig ontplofbare of andere gevaarlijke stoffen vervoert, daaronder niet begrepen motorbrandstoffen in het daarvoor bestemde reservoir van het voertuig alsmede in het geval de Exploitant van oordeel is dat het voertuig gelet op de omvang en/of het gewicht, dan wel door de zaken die daarmee worden vervoerd, aan de omgeving schade kan toebrengen in de meest ruime zin. De Exploitant is ook gerechtigd voertuigen die (mede) LPG als brandstof gebruiken, de toegang tot de Parkeergarage te ontzeggen.

 

Artikel 5 – Parkeerbewijs

5.1       Bij de totstandkoming van een Parkeerovereenkomst wordt aan de Abonnementhouder een Parkeerbewijs verstrekt, respectievelijk worden de kenteken van de Geregistreerde Voertuigen geregistreerd, waarmee hij gebruik kan maken van de Parkeergarage. Bij verlies of in het ongerede raken van het Parkeerbewijs is de Abonnementhouder verplicht hiervan schriftelijk melding te maken bij de Exploitant. Voor het verstrekken van een nieuw Parkeerbewijs is de Abonnementhouder een door de Exploitant te bepalen vergoeding verschuldigd, te vermeerderen met administratiekosten.

 

Artikel 6 – Parkeervergoeding

6.1       De Parkeervergoeding voor het Abonnement dient telkens uiterlijk vóór of op de eerste dag van het ingaan van het betreffende tijdvak te zijn voldaan. Dit tijdvak wordt geacht één kalendermaand te zijn. De vergoedingen voor de geparkeerde uren die vallen buiten het Abonnement worden achteraf gefactureerd/geïncasseerd op basis van het Kortparkeertarief.

6.2       Indien de Abonnementhouder het niet eens is met de afrekening dient hij de Exploitant daarvan binnen veertien (14) kalenderdagen na dagtekening van de afrekening schriftelijk in kennis te stellen onder vermelding van (gemotiveerde) bezwaren. Wanneer de klacht terecht is, ter redelijke beoordeling van de Exploitant, wordt het teveel afgeschreven bedrag verrekend met de volgende afrekening.

6.3       Indien de Parkeervergoeding op de vervaldatum niet is voldaan is de Exploitant gerechtigd het Abonnement te blokkeren, waarmee de toe- en uitgang tot de Parkeergarage aan de Abonnementhouder (en alle Geregistreerde Voertuigen) wordt ontzegd, zulks onverminderd de overige rechten die voor de Exploitant uit de niet-betaling voortvloeien. Het deblokkeren van het Abonnement kost €150,-.

6.4       Voor zover incassomaatregelen noodzakelijk zijn, worden de buitengerechtelijke kosten tussen Partijen bij voorbaat vastgesteld op 15% van de onbetaalde hoofdsom, met een minimum van €250,-, tenzij hiervoor een andersluidende bindende wettelijke regeling geldt.

6.5       Voor het parkeren buiten de overeengekomen uren betaalt een Abonnementhouder het Kortparkeertarief, dat wordt berekend aan de hand van het Parkeerbewijs/ kentekenregistratie volgens de door de Exploitant vastgestelde tarieven op basis van het tijdsbestek dat het Geregistreerde Voertuig in de Parkeergarage aanwezig is geweest. Voor de bepaling van dit tijdsbestek zal de door het Parkeer Management Systeem aangegeven tijdsduur beslissend zijn.

6.6       Het bij de inrit van de Parkeergarage aangegeven maximale dagtarief geldt uitsluitend in geval van 1x in- en uitrijden binnen 24 uur.

6.7       De Exploitant is vrij, behoudens nadere schriftelijke afspraken ter zake, zonder nadere aankondiging tot het aanpassen van de Abonnementstarief en het Kortparkeertarief over te gaan. Uitsluitend indien de Abonnementhouder een Consument is, geldt het volgende: als de verhoging van het Abonnementstarief meer bedraagt dan de jaarlijkse inflatie (zoals berekend door het CBS op basis van het consumentenprijsindexcijfer alle huishoudens) is Abonnementhouder gerechtigd de Parkeerovereenkomst schriftelijk te ontbinden binnen veertien (14) kalenderdagen nadat de tariefverhoging hem ter kennis is gebracht en wel tegen de datum, waarop de aangekondigde tariefverhoging ingaat.

 

Artikel 7 – Vereisten Abonnementhouders

7.1        De Abonnementhouder dient te voldoen aan de volgende voorwaarden:

  1. de Abonnementhouder dient (appartements)eigenaar of huurder te zijn van een Woning, dan wel een Bedrijfsruimte; en
  2. Indien de Abonnementhouder een natuurlijk persoon is, dient Abonnementhouder minimaal 18 jaar oud te zijn en woonachtig te zijn in Nederland.

 

Artikel 8 – Gebruik door Parkeerder

8.1       De Parkeerder betreedt en maakt geheel voor eigen rekening en risico gebruik van de Parkeergarage. De Parkeerder dient te allen tijde de nodige voorzichtigheid te betrachten, in het bijzonder ook voor wat betreft de hoogte van de Parkeergarage buiten de rijbanen. Voetgangers hebben te allen tijde voorrang boven Voertuigen.

8.2       De Parkeerder is verplicht de aanwijzingen van de Exploitant (waaronder aangegeven bewegwijzering en rijrichting) en het door haar aangesteld personeel op te volgen.

8.3       In de Parkeergarage geldt een maximumsnelheid van 5 kilometer per uur (stapvoets).

8.4       In de Parkeergarage dient de Parkeerder zich te gedragen conform en dient het Voertuig te voldoen aan de bepalingen van de Wegenverkeerswet, de nadere regels krachtens deze wet gesteld, het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens en de daarbij behorende bijlagen, als ook de nadere regels krachtens dit reglement gesteld.

8.5       De Parkeerder dient het Voertuig te parkeren op de aangegeven plaatsen en zich zodanig te gedragen dat het verkeer in en/of bij de Parkeergarage niet wordt gehinderd en de veiligheid niet in gevaar wordt gebracht. Gemarkeerde parkeerplaatsen voor specifieke doelgroepen (zoals invaliden, motorfietsen (elektrisch) oplaadpunt, hotelgasten of een kenteken gebonden parkeerplaats) mogen uitsluitend door de betreffende specifieke doelgroep worden gebruikt.

8.6       Er mag uitsluitend gebruik worden gemaakt van een parkeerplaats, voorzien van een (elektrisch) oplaadpunt, door elektrische Voertuigen die daadwerkelijk zijn aangesloten op het oplaadpunt, waarbij geldt dat de Parkeerder zijn elektrische Voertuig binnen 2 uur nadat het elektrische Voertuig is volgeladen, dient te verplaatsen naar een parkeerplaats zonder elektrisch oplaadpunt. 

8.7       Het personeel van de Exploitant is gerechtigd, indien dit naar het oordeel van dit personeel noodzakelijk is, (Motor)voertuigen en/of personen binnen de Parkeergarage te verplaatsen en/of uit de Parkeergarage te (doen) verwijderen, zonder dat dit tot enige aansprakelijkheid voor de Exploitant of het personeel kan leiden. Het personeel zal bij het beoordelen van de noodzaak tot verplaatsen en/of verwijderen de redelijkheid en zorgvuldigheid in acht nemen.

8.8       Het is verboden om:

  1. de Parkeergarage te gebruiken voor andere doeleinden dan voor het parkeren van Voertuigen;
  2. buiten de aangegeven parkeervakken te parkeren. Indien een Voertuig dusdanig is geparkeerd dat het gebruik van de naastgelegen parkeerplaats wordt belemmerd, is de Exploitant gerechtigd om de conform artikel 6 van deze Algemene Voorwaarden verschuldigde Parkeervergoeding te verdubbelen;
  3. een parkeerplaats voorzien van elektrisch oplaadpunt bezet te houden nadat de, in artikel 7 lid 6 van deze Algemene Voorwaarden genoemde periode van 2 uur, is verstreken, één en ander op straffe van een boete van EUR 100,-- per 24 uur te rekenen vanaf het verstrijken van de hiervoor genoemde periode van 2 uur. Bij herhaalde overtreding van deze bepaling, behoudt de Exploitant zich het recht voor de Parkeerder de toegang tot de Parkeergarage te onthouden;
  4. ontplofbare, ontbrandbare of anderszins gevaarlijke en/of schadelijke stoffen in of bij de Parkeergarage te brengen, dan wel te hebben, motorbrandstoffen in het daarvoor bestemde normale brandstofreservoir van het Voertuig daarvan uitgezonderd;
  5. in, op of bij de Parkeergarage goederen of diensten aan te bieden, te verkopen, te verhuren of uit te delen;
  6. in of bij de Parkeergarage alcohol te nuttigen, verdovende middelen te gebruiken en/of te verhandelen;
  7. op of aan de Parkeergarage reclame te maken;
  8. in de Parkeergarage te roken of vuur te maken;
  9. langer in het Voertuig te verblijven dan gedurende de tijd die nodig is om het betreffende Voertuig te parkeren. Nadat het Voertuig is geparkeerd dient het te worden afgesloten, de lichten te worden gedoofd, de motor uit te worden gezet en dienen de inzittenden het Voertuig en de Parkeergarage te verlaten;
  10. in of op de Parkeergarage reparaties aan het Voertuig of andere werkzaamheden uit te voeren of te doen uitvoeren, tenzij daartoe uitdrukkelijk toestemming door of namens de Exploitant is verleend;
  11. afval in, op of bij de Parkeergarage achter te laten, anders dan klein afval in daartoe bestemde bakken, en/of vloeienstoffen, waaronder olie, te laten wegvloeien;
  12. door voetgangers de hellingbanen, in- en uitritten voor voertuigen te gebruiken;
  13. direct achter een ander Voertuig onder de slagboom door te rijden zonder dat de slagboom tussentijds gesloten is geweest (“treintje rijden”).

8.9       De Parkeerder en zijn Voertuig dienen de Parkeergarage uitsluitend te verlaten met gebruikmaking van een geldig, door de Exploitant geaccepteerd Parkeerbewijs. Het zonder gebruikmaking van een geldig door Exploitant geaccepteerd Parkeerbewijs of middel verlaten van de Parkeergarage is onder geen beding toegestaan.

8.10      Bij niet-nakoming van een in dit artikel opgenomen verplichting/ schending van een in dit artikel opgenomen verbodsbepaling, is de Parkeerder aansprakelijk voor de daaruit voortvloeiende schade en/of te maken kosten.

 

Artikel 9 – Aansprakelijkheid

9.1       De Exploitant is niet verplicht om de Voertuigen te bewaken. De Exploitant is niet aansprakelijk voor beschadiging, diefstal, verlies van het (Motor)voertuig en de andere eigendommen van de Parkeerder, noch voor welke schade dan ook aan de eigendommen van de Parkeerder, alsmede ter zake van lichamelijk letsel en/of enige andere schade, direct of indirect veroorzaakt door of ten gevolge van het gebruik van de Parkeergarage, tenzij de Parkeerder kan aantonen dat er sprake is van opzet of grove schuld aan de zijde van de Exploitant.

9.2       Een tekortkoming van de Exploitant zal niet aan haar worden toegerekend indien er sprake is van overmacht. Onder overmacht zal in ieder geval worden gerekend een van de wil van de Exploitant onafhankelijke omstandigheid als gevolg waarvan de nakoming van de verplichtingen uit de Parkeerovereenkomst redelijkerwijs door de Parkeerder niet meer van de Exploitant kan worden verlangd. Hieronder worden in ieder geval begrepen werkstakingen, brand, waterschade, blikseminslag, overheidsmaatregelen, bedrijfsstoringen, vandalisme, stroomstoringen, slechte weersomstandigheden zoals hevige regen, ijzel of sneeuwval, alsmede een tekortkoming in de nakoming door derden.

9.3       De Parkeerder is aansprakelijk voor alle schade die door hem is veroorzaakt. Schade door de Parkeerder veroorzaakt aan de Parkeergarage of de daarbij behorende apparatuur en installaties dient ter plaatse te worden vergoed tenzij, naar het oordeel van de Exploitant, de Parkeerder voldoende zekerheid kan bieden dat de schade wordt vergoed. Voor de vaststelling van de hoogte van de vergoeding zal het rapport van een door de Exploitant aangewezen deskundige beslissend zijn. Kosten van het opstellen van het rapport zijn voor rekening van de Parkeerder.

9.4       Onder ‘Parkeerder’ wordt in dit artikel mede verstaan andere inzittenden van zijn voertuig.

9.5       Indien de Exploitant een beroep kan doen op het bepaalde in lid 1 en/of 2 van dit artikel, kunnen haar eventueel aangesproken werknemers en/of personeel van de Parkeergarage daarop eveneens een beroep doen, als ware zij zelf partij bij de Parkeerovereenkomst tussen Exploitant en Parkeerder.

 

Artikel 10 – Niet-nakoming

10.1     Indien de Abonnementhouder tekortschiet in de nakoming van enige verplichting welke ingevolge de wet, de plaatselijke verordeningen en gebruiken en/of de met hem gesloten Parkeerovereenkomst inclusief deze daarop van toepassing zijnde Algemene Voorwaarden, op hem rust, is de Abonnementhouder gehouden aan de Exploitant alle schade te vergoeden, door deze geleden en te lijden als gevolg van bovengenoemde fout, nalatigheid of enig ander in gebreke blijven. Abonnementhouder is tevens hoofdelijk aansprakelijk voor alle schade en kosten van de Exploitant, die voortvloeiend uit de aanwezigheid van door hem Geregistreerde Voertuigen, respectievelijk het gebruik van de Parkeergarage door de door hem Geregistreerde Voertuigen, daaronder begrepen de Voertuigen van bezoekers.

 10.2     Indien de Abonnementhouder – ook nadat de Exploitant hem schriftelijk, met inachtneming van een termijn van 7 kalenderdagen, heeft verzocht de tekortkoming te herstellen – tekort blijft schieten in de nakoming van enige verplichting welke ingevolge de wet, de plaatselijke verordeningen en gebruiken en/of de met hem gesloten Parkeerovereenkomst inclusief deze daarop van toepassing zijnde Algemene Voorwaarden, op hem rust, is de Exploitant gerechtigd de Parkeerovereenkomst met onmiddellijke ingang te ontbinden. Ontbinding dient schriftelijk te geschieden.

10.3      Indien de Exploitant genoodzaakt is een sommatie, ingebrekestelling of ander exploot aan de Abonnementhouder te doen uitbrengen of in geval van noodzakelijke procedures tegen de Abonnementhouder, is de Abonnementhouder verplicht alle daarvoor gemaakte kosten, waaronder de kosten van rechtskundige bijstand, zowel in als buiten rechte, aan de Exploitant te vergoeden.

10.4      De Exploitant is te allen tijde gerechtigd het voertuig van de Parkeerder onder zich te houden en/of daartoe geëigende maatregelen te treffen, zoals het aanbrengen van een wielklem, zolang de Abonnementhouder niet al hetgeen hij verschuldigd is aan de Exploitant, heeft voldaan.

10.5      De Exploitant is tevens gerechtigd een Parkeerder de toegang tijdelijk of permanent te ontzeggen indien deze de regels neergelegd in deze Algemene Voorwaarden niet naleeft.

10.6      De Exploitant is gerechtigd een achtergelaten Voertuig zonder nadere ingebrekestelling en voor rekening en risico van de Abonnementhouder te verplaatsen en op te slaan (naar keuze van de Exploitant), zowel binnen als buiten de Parkeergarage. Een Voertuig dat 28 aaneengesloten kalenderdagen in de Parkeergarage geparkeerd heeft gestaan, zal als

achtergelaten worden gekwalificeerd. Een Voertuig mag door de Exploitant zonder nadere ingebrekestelling worden verkocht of worden vernietigd (naar keuze van de Exploitant) indien deze meer dan 28 kalenderdagen als achtergelaten wordt gekwalificeerd en de gehele dan openstaande schuld aan de Exploitant tussentijds niet is voldaan. Na verkoop van het Voertuig, zal de Parkeerder alleen van zijn schuld aan de Exploitant bevrijd zijn, als de opbrengst van het Voertuig hoger is dan deze schuld (waaronder begrepen de kosten in verband met de verwijdering en/of tijdelijke opslag van het Voertuig. Het eventuele saldo zal aan de Parkeerder worden uitgekeerd.

 

Artikel 11 – Privacy

11.1      In de Parkeergarage, bij o.a. de in-/uitrit en bij de betaalautomaten, vindt videoregistratie plaats. Deze beelden worden na 72 uur gewist, behoudens indien de Exploitant die moet afstaan aan het bevoegd gezag.

11.2      Bij het in-/oprijden van de Parkeergarage kan – indien aangegeven – door de Exploitant gebruik worden gemaakt van kentekenherkenning. In dat geval zal het kenteken bij het in-/ oprijden worden geregistreerd in het Parkeer Management Systeem en – indien van toepassing – worden afgedrukt op het parkeerticket. Het kenteken wordt geregistreerd en afgedrukt op het parkeerticket ter bestrijding van fraude, in het bijzonder ter bestrijding van fraude met (verloren) parkeerbewijzen en van diefstal. Kentekens worden niet verstrekt aan derden, tenzij de Exploitant daartoe een wettelijke verplichting heeft.

11.3      Ter uitvoering van de Parkeerovereenkomst verwerkt de Exploitant persoonsgegevens van de Abonnementhouder. De wettelijke voorschriften zoals vastgelegd in de Wet bescherming Persoonsgegevens worden door de Exploitant nageleefd. Nadere uiting van het privacy beleid van de Exploitant kan de Abonnementhouder raadplegen op de Website, onder ‘privacy beleid’.

 

Artikel 12 – Website en Park Management Systeem

12.1      De Exploitant biedt een faciliterend platform op de Website aan de Abonnementhouder aan ten behoeve van (onder andere) de registratie van Voertuigen en het raadplegen van facturen.

12.2      Het is niet toegestaan van de Website gebruik te maken op een manier die andere Abonnementhouders en/of gebruikers van de Website zou kunnen hinderen, of anderszins het goed functioneren van de Website, de daarop gepresenteerde informatie of de achterliggende programmatuur zou kunnen aantasten.

12.3      De Exploitant is gerechtigd de Website en/of de daarop aangeboden diensten te veranderen en/of af te sluiten zonder schadeplichtig te zijn ten opzichte van de Abonnementhouder. De Exploitant is gerechtigd om, zonder voorafgaande bekendmaking en zonder daarmee jegens de Abonnementhouder schadeplichtig te worden de Website (tijdelijk) buiten gebruik te stellen en/of het gebruik daarvan te beperken.

12.4      Alle intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot de Website, de via de Website openbaar gemaakte content en het Park Management Systeem berust bij de Exploitant en/of haar licentiegevers.

 

Artikel 13 – Overige bepalingen

13.1     Afspraken met personeelsleden van de Exploitant binden deze laatste niet, tenzij deze door een bevoegde vertegenwoordiger van de Exploitant schriftelijk zijn bevestigd. Als personeelsleden zijn in dit verband te beschouwen alle werknemers en medewerkers die geen vertegenwoordigingsbevoegdheid hebben.

13.2      Voor zover enig beding in de Parkeerovereenkomst waaronder begrepen deze Algemene Voorwaarden, nietig of vernietigbaar of niet van toepassing is, dient dit beding te worden geconverteerd in een zodanig beding dat zoveel mogelijk recht doet aan de strekking van het nietige, vernietigde of buiten toepassing gelaten beding.

13.3      Op de Parkeerovereenkomst en deze Algemene Voorwaarden is Nederlands recht van toepassing.

13.4      Alle schriftelijke mededelingen, sommaties daaronder begrepen, voortvloeiend uit of verband houdend met de Parkeerovereenkomst en Algemene Voorwaarden, dienen te worden gezonden naar het op de Website aangegeven adres.

ALGEMENE VOORWAARDEN KORT PARKEREN PARKEERGARAGE SMARTDOCK

Artikel 1 – Definities

1.1       De in deze Algemene Voorwaarden gebruikte begrippen hebben de hiernavolgende betekenis, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven of uit de context anders blijkt:

Algemene Voorwaarden: deze algemene voorwaarden parkeerabonnementen SmartDock.

Consument: een natuurlijke persoon die niet handelt in de uitoefening van een beroep of bedrijf.

Exploitant: de eigenaar/exploitant en/of de beheerder/exploitant van de Parkeergarage en/of hun/zijn vertegenwoordigers.

Kortparkeertarief: het bij de ingang van de Parkeergarage vermelde parkeertarief dat geldt per uur of een gedeelte daarvan c.q. per dag parkeren in de Parkeergarage.

Parkeerbewijs: het door de Exploitant aangewezen middel – zoals een parkeerticket, creditcard, bankpas, afstandsbediening, parkeerpas, kenteken, pincode, mobiele applicatie – dat toegang geeft tot de Parkeergarage en aan de hand waarvan de Exploitant het tijdstip van binnenkomst in de Parkeergarage kan vaststellen.

Parkeerder: de eigenaar/ gebruiker van Voertuig dat in de Parkeergarage aanwezig is.

Parkeergarage: de parkeervoorziening ‘SmartDock’ gelegen in het gebied ‘Schalkwijk-Midden’.

Parkeerovereenkomst: de overeenkomst tussen de Parkeerder en Exploitant, die tot stand komt overeenkomstig de voorwaarden en bepalingen als omschreven in artikel 3 van de Algemene Voorwaarden.

Parkeer Management Systeem: het systeem, bestaande uit hard- en software, dat wordt gebruikt voor toegangscontrole, betalingshandelingen, uitrijdcontrole en het leveren van managementinformatie met betrekking tot de Parkeergarage.

Parkeervergoeding: de vergoeding die Parkeerder verschuldigd is voor het gebruik van de Parkeergarage.

Voertuig: een personenauto of motorfiets.

Website: de website die door de Exploitant wordt beheerd, met het adres: www.smartdock.nl, waarop deze Algemene Voorwaarden kunnen worden geraadpleegd en die in de toekomst mogelijk zal worden uitgebreid met een mobile applicatie.

 

Artikel 2 – Toepasselijkheid van de Algemene Voorwaarden

2.1       Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op iedere (Parkeer)overeenkomst tussen de Exploitant en Parkeerders en op alle handelingen die ter uitvoering van deze (Parkeer)overeenkomsten worden verricht, waaronder het gebruik van de Website en het gebruik van de Parkeergarage door Parkeerders.

2.2       De toegang tot de Parkeergarage wordt uitsluitend verleend en onder toepassing van de Algemene Voorwaarden.

2.3       De Exploitant heeft het recht de Algemene Voorwaarden te wijzigen of aan te vullen. Na bekendmaking van de nieuwe Algemene Voorwaarden, vervangen de nieuwe Algemene Voorwaarden, alle voorgaande Algemene Voorwaarden, tenzij de Exploitant uitdrukkelijk anders aangeeft.

 

Artikel 3 – Parkeerovereenkomst

3.1       De Parkeerovereenkomst wordt geacht tot stand te zijn gekomen door het enkele gebruik van de Parkeergarage. Daarvoor is bepalend dat de Parkeerder zich op het terrein van de Parkeergarage en/of in de Parkeergarage bevindt of heeft bevonden.

 

Artikel 4 – Toegang tot Parkeergarage

4.1       De Exploitant stelt aan de Parkeerder een willekeurige parkeerplaats voor een Voertuig in de Parkeergarage ter beschikking, mits er voldoende plaats in de Parkeergarage beschikbaar is.

4.2       Slechts Voertuigen, met een geldig Parkeerbewijs, hebben toegang tot de Parkeergarage. Het in- en uitrijden van Voertuigen is uitsluitend toegestaan tijdens de door de Exploitant vastgestelde openingstijden.

4.3       Tot de Parkeergarage worden uitsluitend Voertuigen met een maximale lengte van 5,25 meter en een maximale breedte van 2,50 meter, een maximaal gewicht van 2.500 kg en met een maximaal bij de ingang van de Parkeergarage aangegeven hoogte van 2.00 meter, toegelaten. Het is niet toegestaan aanhangwagens (van welke aard ook) en/of caravans de Parkeergarage in- en/of uit te rijden.

4.4       De Voertuigen dienen te voldoen aan de op de openbare weg geldende wet- en regelgeving voor Voertuigen (zoals WA-verzekering, geldend kentekenbewijs en overschrijvingsbewijs). In of op de Parkeergarage is ook de Wegenverkeerswet en het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens van toepassing.

4.5       De Exploitant is gerechtigd aan enig voertuig de toegang tot de Parkeergarage te weigeren indien de Exploitant dit wenselijk vindt en daar een gerechtvaardigd belang bij heeft. Daarvan is in ieder geval sprake indien de Exploitant weet of vermoedt dat een voertuig ontplofbare of andere gevaarlijke stoffen vervoert, daaronder niet begrepen motorbrandstoffen in het daarvoor bestemde reservoir van het voertuig alsmede in het geval de Exploitant van oordeel is dat het voertuig gelet op de omvang en/of het gewicht, dan wel door de zaken die daarmee worden vervoerd, aan de omgeving schade kan toebrengen in de meest ruime zin. De Exploitant is ook gerechtigd voertuigen die (mede) LPG als brandstof gebruiken, de toegang tot de Parkeergarage te ontzeggen.

 

Artikel 5 – Parkeerbewijs

5.1       Om toegang te kunnen krijgen tot de Parkeergarage wordt aan de Parkeerder een Parkeerbewijs verstrekt, respectievelijk wordt het kenteken van het Voertuig geregistreerd, waarmee hij de Parkeergarage in kan rijden. Bij verlies of in het ongerede raken van het Parkeerbewijs is de Parkeerder verplicht hiervan schriftelijk melding te maken bij de Exploitant. Voor het verstrekken van een nieuw Parkeerbewijs is de Parkeerder een door de Exploitant te bepalen vergoeding verschuldigd, te vermeerderen met administratiekosten.

 

Artikel 6 – Parkeervergoeding

6.1       De Parkeervergoeding wordt berekend aan de hand van het Parkeerbewijs, respectievelijk de registratie van het kenteken van het Voertuig, volgens de door de Exploitant vastgestelde Kortparkeertarieven op basis van het tijdsbestek dat het Voertuig in de Parkeergarage aanwezig is geweest. Voor de bepaling van dit tijdsbestek zal de door het Parkeer Management Systeem aangegeven tijdsduur beslissend zijn.

6.2       De verschuldigde Parkeervergoeding dient, voordat Parkeerder met zijn/ haar Voertuig de Parkeergarage verlaat, te worden voldaan. Betaling van de verschuldigde Parkeervergoeding dient uitsluitend te geschieden in de valuta waarin het Kortparkeertarief is uitgedrukt.

6.3       Het bij de inrit van de Parkeergarage aangegeven maximale dagtarief geldt uitsluitend in geval van 1x in- en uitrijden binnen 24 uur.

6.4       De Exploitant is vrij, behoudens nadere schriftelijke afspraken ter zake, zonder nadere aankondiging tot het aanpassen van het Kortparkeertarief over te gaan.

 

Artikel 7 – Gebruik door Parkeerder

7.1       De Parkeerder betreedt en maakt geheel voor eigen rekening en risico gebruik van de Parkeergarage. De Parkeerder dient te allen tijde de nodige voorzichtigheid te betrachten, in het bijzonder ook voor wat betreft de hoogte van de Parkeergarage buiten de rijbanen. Voetgangers hebben te allen tijde voorrang boven Voertuigen.

7.2       De Parkeerder is verplicht de aanwijzingen van de Exploitant (waaronder aangegeven bewegwijzering en rijrichting) en het door haar aangesteld personeel op te volgen.

7.3       In de Parkeergarage geldt een maximumsnelheid van 5 kilometer per uur (stapvoets).

7.4       In de Parkeergarage dient de Parkeerder zich te gedragen conform en dient het Voertuig te voldoen aan de bepalingen van de Wegenverkeerswet, de nadere regels krachtens deze wet gesteld, het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens en de daarbij behorende bijlagen, als ook de nadere regels krachtens dit reglement gesteld.

7.5       De Parkeerder dient het Voertuig te parkeren op de aangegeven plaatsen en zich zodanig te gedragen dat het verkeer in en/of bij de Parkeergarage niet wordt gehinderd en de veiligheid niet in gevaar wordt gebracht. Gemarkeerde parkeerplaatsen voor specifieke doelgroepen (zoals invaliden, motorfietsen (elektrisch) oplaadpunt, hotelgasten of een kenteken gebonden parkeerplaats) mogen uitsluitend door de betreffende specifieke doelgroep worden gebruikt.

7.6       Er mag uitsluitend gebruik worden gemaakt van een parkeerplaats, voorzien van een (elektrisch) oplaadpunt, door elektrische Voertuigen die daadwerkelijk zijn aangesloten op het oplaadpunt, waarbij geldt dat de Parkeerder zijn elektrische Voertuig binnen 2 uur nadat het elektrische Voertuig is volgeladen, dient te verplaatsen naar een parkeerplaats zonder elektrisch oplaadpunt. 

7.7       Het personeel van de Exploitant is gerechtigd, indien dit naar het oordeel van dit personeel noodzakelijk is, (Motor)voertuigen en/of personen binnen de Parkeergarage te verplaatsen en/of uit de Parkeergarage te (doen) verwijderen, zonder dat dit tot enige aansprakelijkheid voor de Exploitant of het personeel kan leiden. Het personeel zal bij het beoordelen van de noodzaak tot verplaatsen en/of verwijderen de redelijkheid en zorgvuldigheid in acht nemen.

7.8       Het is verboden om:

  1. de Parkeergarage te gebruiken voor andere doeleinden dan voor het parkeren van Voertuigen;
  2. buiten de aangegeven parkeervakken te parkeren. Indien een Voertuig dusdanig is geparkeerd dat het gebruik van de naastgelegen parkeerplaats wordt belemmerd, is de Exploitant gerechtigd om de conform artikel 6 van deze Algemene Voorwaarden verschuldigde Parkeervergoeding te verdubbelen;
  3. een parkeerplaats voorzien van elektrisch oplaadpunt bezet te houden nadat de, in artikel 7 lid 6 van deze Algemene Voorwaarden genoemde periode van 2 uur, is verstreken, één en ander op straffe van een boete van EUR 100,-- per 24 uur te rekenen vanaf het verstrijken van de hiervoor genoemde periode van 2 uur. Bij herhaalde overtreding van deze bepaling, behoudt de Exploitant zich het recht voor de Parkeerder de toegang tot de Parkeergarage te onthouden;
  4. ontplofbare, ontbrandbare of anderszins gevaarlijke en/of schadelijke stoffen in of bij de Parkeergarage te brengen, dan wel te hebben, motorbrandstoffen in het daarvoor bestemde normale brandstofreservoir van het Voertuig daarvan uitgezonderd;
  5. in, op of bij de Parkeergarage goederen of diensten aan te bieden, te verkopen, te verhuren of uit te delen;
  6. in of bij de Parkeergarage alcohol te nuttigen, verdovende middelen te gebruiken en/of te verhandelen;
  7. op of aan de Parkeergarage reclame te maken;
  8. in de Parkeergarage te roken of vuur te maken;
  9. langer in het Voertuig te verblijven dan gedurende de tijd die nodig is om het betreffende Voertuig te parkeren. Nadat het Voertuig is geparkeerd dient het te worden afgesloten, de lichten te worden gedoofd, de motor uit te worden gezet en dienen de inzittenden het Voertuig en de Parkeergarage te verlaten;
  10. in of op de Parkeergarage reparaties aan het Voertuig of andere werkzaamheden uit te voeren of te doen uitvoeren, tenzij daartoe uitdrukkelijk toestemming door of namens de Exploitant is verleend;
  11. afval in, op of bij de Parkeergarage achter te laten, anders dan klein afval in daartoe bestemde bakken en/of vloeienstoffen, waaronder olie, te laten wegvloeien;
  12. door voetgangers de hellingbanen, in- en uitritten voor voertuigen te gebruiken;
  13. direct achter een ander Voertuig onder de slagboom door te rijden zonder dat de slagboom tussentijds gesloten is geweest (“treintje rijden”).

7.9       De Parkeerder en zijn Voertuig dienen de Parkeergarage uitsluitend te verlaten met gebruikmaking van een geldig, door de Exploitant geaccepteerd Parkeerbewijs. Het zonder gebruikmaking van een geldig door Exploitant geaccepteerd Parkeerbewijs of middel verlaten van de Parkeergarage is onder geen beding toegestaan.

7.10      De maximale parkeertijd bedraagt 28 kalenderdagen, tenzij schriftelijk anders is overeengekomen.

7.11      Bij niet-nakoming van een in dit artikel opgenomen verplichting/ schending van een in dit artikel opgenomen verbodsbepaling, is de Parkeerder aansprakelijk voor de daaruit voortvloeiende schade en/of te maken kosten.

 

Artikel 8 – Aansprakelijkheid

8.1       De Exploitant is niet verplicht om de Voertuigen te bewaken. De Exploitant is niet aansprakelijk voor beschadiging, diefstal, verlies van het (Motor)voertuig en de andere eigendommen van de Parkeerder, noch voor welke schade dan ook aan de eigendommen van de Parkeerder, alsmede ter zake van lichamelijk letsel en/of enige andere schade, direct of indirect veroorzaakt door of ten gevolge van het gebruik van de Parkeergarage, tenzij de Parkeerder kan aantonen dat er sprake is van opzet of grove schuld aan de zijde van de Exploitant.

8.2       Een tekortkoming van de Exploitant zal niet aan haar worden toegerekend indien er sprake is van overmacht. Onder overmacht zal in ieder geval worden gerekend een van de wil van de Exploitant onafhankelijke omstandigheid als gevolg waarvan de nakoming van de verplichtingen uit de Parkeerovereenkomst redelijkerwijs door de Parkeerder niet meer van de Exploitant kan worden verlangd. Hieronder worden in ieder geval begrepen werkstakingen, brand, waterschade, blikseminslag, overheidsmaatregelen, bedrijfsstoringen, vandalisme, stroomstoringen, slechte weersomstandigheden zoals hevige regen, ijzel of sneeuwval, alsmede een tekortkoming in de nakoming door derden.

8.3       De Parkeerder is aansprakelijk voor alle schade die door hem is veroorzaakt. Schade door de Parkeerder veroorzaakt aan de Parkeergarage of de daarbij behorende apparatuur en installaties dient ter plaatse te worden vergoed tenzij, naar het oordeel van de Exploitant, de Parkeerder voldoende zekerheid kan bieden dat de schade wordt vergoed. Voor de vaststelling van de hoogte van de vergoeding zal het rapport van een door de Exploitant aangewezen deskundige beslissend zijn. Kosten van het opstellen van het rapport zijn voor rekening van de Parkeerder.

8.4       Onder ‘Parkeerder’ wordt in dit artikel mede verstaan andere inzittenden van zijn voertuig.

8.5       Indien de Exploitant een beroep kan doen op het bepaalde in lid 1 en/of 2 van dit artikel, kunnen haar eventueel aangesproken werknemers en/of personeel van de Parkeergarage daarop eveneens een beroep doen, als ware zij zelf partij bij de Parkeerovereenkomst tussen Exploitant en Parkeerder.

 

Artikel 9 –Niet-nakoming

9.1       Indien de Parkeerder tekortschiet in de nakoming van enige verplichting welke ingevolge de wet, de plaatselijke verordeningen en gebruiken en/of de met hem gesloten Parkeerovereenkomst inclusief deze daarop van toepassing zijnde Algemene Voorwaarden, op hem rust, is de Parkeerder gehouden aan de Exploitant alle schade te vergoeden, door deze geleden en te lijden als gevolg van bovengenoemde fout, nalatigheid of enig ander in gebreke blijven.

 9.2      Indien de Parkeerder – ook nadat de Exploitant hem schriftelijk, met inachtneming van een termijn van 7 kalenderdagen, heeft verzocht de tekortkoming te herstellen – tekort blijft schieten in de nakoming van enige verplichting welke ingevolge de wet, de plaatselijke verordeningen en gebruiken en/of de met hem gesloten Parkeerovereenkomst inclusief deze daarop van toepassing zijnde Algemene Voorwaarden, op hem rust, is de Exploitant gerechtigd de Parkeerovereenkomst met onmiddellijke ingang te ontbinden. Ontbinding dient schriftelijk te geschieden.

9.3       Indien de Exploitant genoodzaakt is een sommatie, ingebrekestelling of ander exploot aan de Parkeerder te doen uitbrengen of in geval van noodzakelijke procedures tegen de Parkeerder, is de Parkeerder verplicht alle daarvoor gemaakte kosten, waaronder de kosten van rechtskundige bijstand, zowel in als buiten rechte, aan de Exploitant te vergoeden.

9.4       De Exploitant is te allen tijde gerechtigd het voertuig van de Parkeerder onder zich te houden en/of daartoe geëigende maatregelen te treffen, zoals het aanbrengen van een wielklem, zolang de Parkeerder niet al hetgeen hij verschuldigd is aan de Exploitant, heeft voldaan.

9.5       De Exploitant is tevens gerechtigd een Parkeerder de toegang tijdelijk of permanent te ontzeggen indien deze de regels neergelegd in deze Algemene Voorwaarden niet naleeft.

9.6       De Exploitant is gerechtigd een achtergelaten Voertuig zonder nadere ingebrekestelling en voor rekening en risico van de Abonnementhouder te verplaatsen en op te slaan (naar keuze van de Exploitant), zowel binnen als buiten de Parkeergarage. Een Voertuig dat 28 aaneengesloten kalenderdagen in de Parkeergarage geparkeerd heeft gestaan, zal als

achtergelaten worden gekwalificeerd, tenzij Parkeerder en Exploitant schriftelijk zijn overeengekomen dat een langere parkeerduur is toegestaan. Een Voertuig mag door de Exploitant zonder nadere ingebrekestelling worden verkocht of worden vernietigd (naar keuze van de Exploitant) indien deze meer dan 28 kalenderdagen als achtergelaten wordt gekwalificeerd en de gehele dan openstaande schuld aan de Exploitant tussentijds niet is voldaan. Na verkoop van het Voertuig, zal de Parkeerder alleen van zijn schuld aan de Exploitant bevrijd zijn, als de opbrengst van het Voertuig hoger is dan deze schuld (waaronder begrepen de kosten in verband met de verwijdering en/of tijdelijke opslag van het Voertuig. Het eventuele saldo zal aan de Parkeerder worden uitgekeerd.

 

Artikel 10 – Privacy

10.1      In de Parkeergarage, bij o.a. de in-/uitrit en bij de betaalautomaten, vindt videoregistratie plaats. Deze beelden worden na 72 uur gewist, behoudens indien de Exploitant die moet afstaan aan het bevoegd gezag.

10.2      Bij het in-/oprijden van de Parkeergarage kan – indien aangegeven – door de Exploitant gebruik worden gemaakt van kentekenherkenning. In dat geval zal het kenteken bij het in-/ oprijden worden geregistreerd in het Parkeer Management Systeem en – indien van toepassing – worden afgedrukt op het parkeerticket. Het kenteken wordt geregistreerd en afgedrukt op het parkeerticket ter bestrijding van fraude, in het bijzonder ter bestrijding van fraude met (verloren) parkeerbewijzen en van diefstal. Kentekens worden niet verstrekt aan derden, tenzij de Exploitant daartoe een wettelijke verplichting heeft.

10.3      Voor zover ter uitvoering van de Parkeerovereenkomst persoonsgegevens van de Parkeerder worden verwerkt, zullen de wettelijke voorschriften zoals vastgelegd in de Wet bescherming Persoonsgegevens door de Exploitant worden nageleefd. Nadere uiting van het privacy beleid van de Exploitant kan de Parkeerder raadplegen op de Website, onder ‘privacy beleid’.

 

Artikel 11 – Website en Park Management Systeem

11.1      De Exploitant biedt een faciliterend platform op de Website aan de Parkeerder aan ten behoeve van het gebruik van de Parkeergarage.

11.2      Het is niet toegestaan van de Website gebruik te maken op een manier die andere gebruikers van de Website zou kunnen hinderen, of anderszins het goed functioneren van de Website, de daarop gepresenteerde informatie of de achterliggende programmatuur zou kunnen aantasten.

11.3      De Exploitant is gerechtigd de Website en/of de daarop aangeboden diensten te veranderen en/of af te sluiten zonder schadeplichtig te zijn ten opzichte van de Parkeerders. De Exploitant is gerechtigd om, zonder voorafgaande bekendmaking en zonder daarmee jegens de Parkeerders schadeplichtig te worden de Website (tijdelijk) buiten gebruik te stellen en/of het gebruik daarvan te beperken.

11.4      Alle intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot de Website, de via de Website openbaar gemaakte content en het Park Management Systeem berust bij de Exploitant en/of haar licentiegevers.

 

Artikel 12 – Overige bepalingen

12.1     Afspraken met personeelsleden van de Exploitant binden deze laatste niet, tenzij deze door een bevoegde vertegenwoordiger van de Exploitant schriftelijk zijn bevestigd. Als personeelsleden zijn in dit verband te beschouwen alle werknemers en medewerkers die geen vertegenwoordigingsbevoegdheid hebben.

12.2      Voor zover enig beding in de Parkeerovereenkomst waaronder begrepen deze Algemene Voorwaarden, nietig of vernietigbaar of niet van toepassing is, dient dit beding te worden geconverteerd in een zodanig beding dat zoveel mogelijk recht doet aan de strekking van het nietige, vernietigde of buiten toepassing gelaten beding.

12.3      Op de Parkeerovereenkomst en deze Algemene Voorwaarden is Nederlands recht van toepassing.

12.4      Alle schriftelijke mededelingen, sommaties daaronder begrepen, voortvloeiend uit of verband houdend met de Parkeerovereenkomst en Algemene Voorwaarden, dienen te worden gezonden naar het op de Website aangegeven adres.